Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Baksa Márta, osztályvezető

Adatigénylés

2015. március 24., kedd 09:15

Tájékoztató a vízrajzi adatszolgáltatásról

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz és az ország 12 vízügyi igazgatóságához beérkező vízrajzi adatkéréseket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és módosításai, valamint a Vízrajzi Adatszolgáltatási Szabályzat szerint teljesítjük.

Az adatszolgáltatás költségtérítés ellenében, illetve díjmentesen is történik. A díjmentes adatszolgáltatásra jogosultak köréről, az Adatszolgáltatási Szabályzatunk rendelkezik.

Az adatszolgáltatás közép- vagy felsőoktatási intézmény hallgatója számára az alábbi esetben lehet költségmentes (idézet a Szabályzatból):

„22. § Az Adatszolgáltató szervezet vezetője saját hatáskörben rendelkezhet úgy, hogy közép- vagy felsőoktatási intézmény hallgatója az adatszolgáltatás ellenértékét költségtérítés megtérítése helyett az adatok felhasználásával készített szakdolgozat, diplomamunka, TDK-munka, doktori értekezés vagy egyéb dolgozat (továbbiakban együttesen: dolgozat) nyomtatott vagy digitális (pl. .pdf formátumú) példányának átadásával is teljesíti.

23. § A 22. §-ban meghatározott engedély kiadásához szükséges kérelemhez a hallgató vagy tanuló az Adatigénylő laphoz köteles csatolni az oktatási intézmény illetékes vezetője (pl. tanszékvezető, intézetvezető, igazgató) által kiadott igazolást az alábbi tartalommal:

  1. a hallgatói vagy tanulói jogviszony igazolása;
  2. a dolgozat címe és leadási határideje;
  3. a dolgozat feladatkiírása.

24. § A hallgató vagy a tanuló írásban kötelezettség vállal arra, hogy a dolgozatot a leadási határidőt követő tizenöt napon belül megküldi az Adatszolgáltató részére. Amennyiben a tanuló nem töltötte be a 18. életévét, törvényes képviselőjének hozzájárulása is szükséges a kötelezettséget vállaló nyilatkozathoz.”

 

A költségtérítés mértékének megállapítása a mindenkori jogszabályok szerint történik.

 

Az adatszolgáltatás menete:

  • Adatigénylő lap adatigénylő részéről való kitöltése és elküldése az adatszolgaltatas@ovf.hu e-mailcímre, vagy az Adatszolgáltató postacímére
  • Adatigénylés pontosítása - ha szükséges -, majd visszaigazolása az Adatszolgáltatási kérelem visszaigazolása című nyomtatványon, amelyen (amennyibe nem esik a díjmentes adatszolgáltatások körébe) a költségtérítés mértéke is szerepel
  • A fenti nyomtatvány megfelelő részét aláírva és visszaküldve az Ügyfél elfogadja az árajánlatot is (ez megrendelésnek minősül)
  • Százezer forint feletti adatszolgáltatási díj esetén szerződést kötünk az adatkérővel
  • Adatszolgáltatás, Adatszolgáltatási kérelem teljesítése (Teljesítési igazolás) kiküldése, majd az Ügyfél általi elfogadása
  • Számla kibocsátása, szolgáltatási díj rendezése
  • Az adatszolgáltatás az Adatszolgáltató által küldött Vevői/felhasználói elégedettségmérő kérdőív visszaküldésével zárul, amit köszönettel veszünk, és munkánk hatékonyabbá tételére szeretnénk használni

 

 

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 07., csütörtök 10:59, Radó Mónika